1
2
3
4
5
10

Merken

Merk

Kleur

Materiaal

Sieraad type

Steensoort

Prijs instellen

Sieraden

Sieraden horen bij mensen. Al sinds het begin van de mensheid dragen we ringen, oorbellen, armbanden, enkelbandjes, haarspelden en sierspelden. Vroeger werd dit vooral gedaan door mensen uit de rijkere klasse, waardoor sieraden toen vaak gedragen werden om te laten zien dat iemand rijk was. Nu is dit niet meer zo. Het contrast tussen arm en rijk is een stuk kleiner en sieraden zijn in allerlei prijsklassen verkrijgbaar, waardoor vrijwel iedereen sieraden draagt. 

De hoofdreden dat mensen sieraden dragen is om zichzelf mooier te maken. Met sieraden versier je jezelf. Het maakt je mooier en laat je netjes en verzorgd overkomen. Daarnaast zijn sieraden ook een middel om iets van jezelf te laten zien. Je laat er niet alleen je smaak mee zien, maar het verteld ook een stukje over je identiteit en persoonlijkheid. 

 

Sieraden zijn het ultieme cadeau om aan vrienden en/of familie te geven.

 

En dan is er nog een andere belangrijke reden waarom mensen sieraden dragen. Sieraden hebben namelijk voor veel mensen een symbolische of emotionele waarde. Ze zijn vaak blijvend en hebben in veel gevallen een verhaal, een herinnering die erbij hoort. Dit kan komen doordat het sieraad een familiestuk of erfstuk is. Maar het kan ook te maken hebben met het moment van het kopen of het krijgen van de sieraden. Bijvoorbeeld bij een huwelijk, de geboorte van je kind, een behaald doel of een ander moment dat voor jou van waarde is. Daarnaast kan de emotionele waarde van je sieraad ook te maken hebben met de persoon van wie je het hebt gekregen. Sieraden zijn daarom het ultieme cadeau om aan vrienden en/of familie te geven. Je kunt er wat ons betreft nooit genoeg hebben, dus sla je slag tussen onze sieraden. 

Bekijk hier ons hele assortiment sieraden.

Lees meer Lees minder