Emporio Armani horloges

Hebben, hebben, hebben een Emporio Armani horloge

Wanneer je aan Italie denkt, dan denk je aan het beroemde modemerk Emporio Armani. Emporio Armani is afkomstig van de hand van Giorgio Armani. Hij is dan ook de drijvende kracht achter het Italiaanse modeimperium die de wereld definitief veroverd. 

In het jaar 1934 is Georgio Armani geboren in een Italiaans plaatsje. Vol goede moed begon Georgio aan zijn studie medicijnen, maar deze studie bleek uiteindelijk niets voor hem te zijn. Hij was er namelijk achter gekomen dat zijn passie fotografie is. En zodoende ging hij de studie fotografie doen. Zo heeft hij gedurende zijn studie gewerkt als etaleur van het welbekende warenhuis La Rinascente in Milaan. Ook heeft Georgio gewerkt voor het modehuis Nino Cerutti, waar hij ontwerper was. Uiteindelijk heeft hij zijn baan opgezegd om de modemarkt te gaan veroveren als freelance ontwerper. Dit is uiteindelijk uitgegroeid tot een waar mode imperium. 

In de jaren '70 heeft Georgio zijn eerste atelier geopend waar hij samen met zijn partner aan de slag ging. Pas vier jaar later verscheen hun eerste collectie met herenmode. De kleding had een uitstekende pasvorm en werd gekenmerkt door zijn zeer minimalistische stijl. In 1975 ging ook de zus van Georgio Rosanna binnen het bedrijf aan de slag, en vervolgens werd de eerste vrouwencollectie uitgebracht. 

De echte doorbraak van het merk is in 1980 wanneer Georgio de kleding ontwerpt voor de film American Gigolo met daarin de welbekende Richard Gere. Hierdoor wordt Georgio gezien als de ontwerper voor de sterren. Dit heeft als gevolg dat de eerste filialen worden geopend in Amerika. 

Sinds het filmsucces is Georgio zich ook internationaal gaan verspreiden, waardoor het assortiment drastisch groeit. Ook kwam in 1982 het eerste parfum voor vrouwen op de markt. En vervolgens is de collectie zich nog verder gaan uitbreiden met horloges, makeup, sieraden, jeans en haute couture. Naast het ontwerpen van kleding wordt er ook woonaccessoires ontworpen. Maar ook een cafe en een hotel. 

Heel blij zijn wij dan ook met de prachtige Emporio Armani horloges bij Fashionthings. Wij vinden het Emporio Armani dameshorloge echt fantastisch en vinden het dan ook met recht jammer dat we maar 1 horloge kunnen dragen. Een Emporio Armani horloge is er ook voor jou!

Lees meer Lees minder